Податкова дозволила не подавати щомісячну декларацію про доходи фізосіб

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Податкова дозволила не подавати щомісячну декларацію про доходи фізосіб за відсутності найманих працівників.

Податкові агенти, які не мають найманих працівників і не проводять нарахування доходів фізичним особам у звітному місяці, можуть не подавати до податкового органу декларацію з податку на доходи фізичних осіб за відповідний звітний період.

Про це йдеться в листі голови Державної податкової служби України (ДПСУ) Віталія Захарченка від 25 березня 2011 року до регіональних органів.

Зокрема, у листі зазначено, що для уникнення додаткового навантаження на платників податків і витрат часу, пов'язаних із заповненням та поданням звітності, надалі податкові агенти, які не мають найманих працівників та не проводять нарахування (надання, виплати) доходів фізичним особам у звітному місяці, можуть не подавати до податкового органу таку декларацію за відповідний звітний період.

Така норма буде діяти до внесення відповідних змін до Податкового кодексу України або прийняття нових нормативно-правових актів.

Окрім того, штрафні санкції до юридичних осіб та фізичних особ-підприємців у зв'язку з порушенням термінів подання податкової декларації з податку на доходи фізичних осіб за минулі звітні періоди (січень-лютий 2011 року) не будуть застосовуватися.

За матеріалами прес-служби ДПСУ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі