Багатії не платять податки, бо закон дозволяє їм це робити

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© ZN.UA
Заможні громадяни сьогодні фактично звільнені на законодавчому рівні від сплати податків на доходи.

Таку думку озвучив екс-глава Держфінпослуг Віктор Суслов під час засідання Фінансового прес-клубу, яке організувала ГО «Ліга фінансового розвитку» за підтримки тижневика «Дзеркало тижня. Україна» та проекту USAID «Розвиток фінансового сектору» FINREP.
Обґрунтовуючи свою тезу, експерт послався на те, що офіційно багаті люди заробітну плату здебільшого не отримують (тому з них не вираховується податок на доходи фізичних осіб, не робляться відрахування у соцфонди тощо), а їх основні доходи – від цінних паперів та депозитів – не оподатковуються.
«Політика повинна бути змінена. Якщо буде введений розумний податок, в т.ч. на перерозподіл капіталу, то і внутрішня, і макроекономічна ситуація буде іншою», - наголосив В.Суслов.
Аналізуючи ж негативний вплив придбання заможними людьми імпортних предметів розкоші на курсову стабільність, експерт наголосив на потребі підняття акцизів на них, щоб протидіяти підтримці імпорту й, відповідно, не створювати державі зайвих проблем.
У відповідь на останню ремарку голова правління «Дочірнього банку Сбербанку Росії» Ігор Юшко зауважив, що насправді суспільству вигідно, щоб заможні люди купувати дорогі речі, хай навіть імпортні, на території Україні. Банкір зазначив, що в такому разі держбюджет отримує додаткові надходження. Якщо ж будуть створені додаткові фіскальні бар’єри для цього (які призведуть до здорожчання товарів), заможні громадяни будуть виводити за кордон свої заощадження, де й купуватиму бажані речі, і держава ж від цього може лише програти.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі