Єпископ УПЦ МП вважає гріхом і блюзнірством наклейки з іконами для прикрашання великодніх яєць

Поділитися
Єпископ Володимир-Волинський і Ковельський Никодим вважає гріхом і блюзнірством наклейки зі святими іконами для прикрашання великодніх яєць.

Про це йдеться у його зверненні до віруючих, повідомили у прес-службі Володимир-Волинської єпархії Української православної церкви Московського патріархату.

«Незабаром всі ми будемо святкувати свято свят - Великдень. Традиційним атрибутом Великодня здавна є розфарбовані яйця - крашанки і писанки, - йдеться у зверненні. - Наші предки прикрашали писанки художніми візерунками, зображеннями квітів, тварин, пейзажів. У цю творчу і копітку роботу вкладали душу, щоб таким чином прославити Воскресіння Христове».

При цьому єпископ висловив жаль з приводу того, що традиційне мистецтво розпису великодніх яєць забувається в Україні, а «на зміну йому прийшли потворні пластикові наклейки, які з'являються на прилавках у передвеликодні дні».

«Серед великого асортименту наклейок є такі, які містять зображення ікон Господа Ісуса Христа, Пресвятої Богородиці, ангелів і святих угодників. Прикрашені таким чином яйця потім споживаються, а священні зображення зриваються і викидаються у смітник. Люди святкують Воскресіння Христове і, одночасно, зневажають Його святий Образ», - підкреслив він.

Архієрей закликав віруючих утриматися від використання таких прикрас і роз'яснити позицію церкви продавцям цих товарів.

«Є великий вибір наклейок із зображеннями квітів, візерунків, храмів - використовуйте їх. А ще краще - зберіться у сімейному колі, запаліть свічку і напишіть наші традиційні українські писанки, розповідаючи дітям про Воскресіння Христове», - сказав єпископ.

За матеріалами: УНІАН

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі