Генпрокуратура просить для Лозінського вищу міру покарання - довічне ув'язнення

Поділитися
Генеральна прокуратура України (ГПУ) просить застосувати вищу міру покарання - довічне ув'язнення для екс-депутата Віктора Лозінського.

Нагадаємо, що на сьогодні судове слідство в справі колишнього депутата Віктора Лозінського закінчено і суд перейшов до стадії дебатів, які було призначено на сьогодні, понеділок 28 березня в Дніпровському районному суді Києва. Після дебатів процедурою передбачено винесення вироку.

Представник Генпрокуратури оголосив результати проведеного розслідування, показання свідків, а також результати всіх проведених експертиз.

Сторона звинувачення звернулася до суду з вимогою на підставі викладених матеріалів слідства визнати винним В. Лозінського та призначити йому остаточне покарання у вигляді довічного позбавлення волі. При цьому колишньому прокурору Голованівського району Євгену Горбенку пропонується призначити покарання у вигляді 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах на 3 роки і з конфіскацією майна. Єгерю Голованівського лісництва Василю Перепелиці - призначити покарання у вигляді 5 років позбавлення волі, екс-начальнику Голованівського райвідділу міліції Михайлу Ковальському - призначити покарання у вигляді 5 років позбавлення волі, а також на 3 роки позбавити права обіймати посади в правоохоронних органах без конфіскації майна.

При цьому представник прокуратури підкреслив, що враховуючи, що М. Ковальський сприяв розкриттю злочину, а також щиро розкаявся, прокуратура просить відстрочити виконання вироку на 3 роки.

За словами представника Генпрокуратури, на прохання захисту обвинуваченого, судові дебати продовжаться в четвер. Засідання розпочнеться о 11.00.

У кримінальній справі, крім Лозінського звинувачуються колишні прокурор Голованівського району Кіровоградської області Євген Горбенко, начальник райвідділу міліції Михайло Ковальський і єгер Голованівського лісництва Василь Перепелиця.

Сам Лозінський свою провину не визнає і стверджує, що він захищався. За його словами, Олійник спочатку цілився в нього з пістолета, потім виник другий «ствол», потім - ніж. Заперечує він і те, що взагалі стріляв в Олійника.

Горбенко від показань у суді відмовився, а ось Ковальський дає свідчення проти самого себе і Лозінського. Проте суд, за даними видання, схиляється до того, що стріляв Лозінський і буде за це відповідати по всій строгості - аж до довічного ув'язнення. Втім, згадані два пістолети, які нібито належали Олійнику (один стартовий, інший - стріляє зарядами Флобера, тобто металевими кульками) у справі і справді фігурують, їх знайшли поряд з місцем злочину.

Нагадаємо, 16 червня 2009 року на території мисливських угідь в Кіровоградській області внаслідок зіткнення з народним депутатом від БЮТ Лозінським, районним прокурором Євгеном Горбенком та начальником райвідділу міліції Михайлом Ковальським загинув місцевий житель Валерій Олійник, 1954 року народження.

Генпрокуратура порушила кримінальну справу за ч.2 ст.121 (умисне тяжке тілесне ушкодження, здійснене у спосіб, що має характер особливої ​​муки, або здійснено групою осіб, а також з метою залякування потерпілого або інших осіб, або виконано на замовлення, або призвело до смерті потерпілого).

3 липня 2009 Верховна Рада позбавила Лозінського депутатських повноважень, після чого Печерський райсуд Києва дав дозвіл на його затримання і доставку до суду.

30 липня 2009 Лозінський був оголошений у міжнародний розшук. Він добровільно здався в Києві 1 березня 2010 р. після 8 місяців розшуку.

3 березня 2010 Печерський районний суд Києва обрав Лозінському запобіжний захід у вигляді арешту.

14 грудня 2010 Дніпровський районний суд Києва розпочав попередній розгляд кримінальної справи

10 січня 2011 суд завершив оголошення обвинувального висновку в справі Лозінського.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі