Білорусь тимчасово зменшила забір нафти з нафтопроводу «Одеса-Броди»

Поділитися
Білорусь тимчасово зменшила кількість нафти, яку вона бере з нафтопроводу «Одеса-Броди». Причиною скорочення став плановий капітальний ремонт на Мозирському нафтопереробному заводі. Про це в понеділок, 28 березня, повідомив заступник генерального директора Білоруської нафтової компанії Андрій Шишко.

«На Мозирському НПЗ, куди постачають азербайджанську нафту трубопроводом («Одеса-Броди» - ред.), плановий капітальний ремонт на три тижні. Фактично завод працюватиме один тиждень при повному завантаженні. У зв'язку з цим попросту знижено обсяги купівлі всієї нафти - й російської, й азербайджанської, й венесуельської, яка йде на завод. Через місяць все увійде у нормальний ритм», - повідомив А. Шишко.

Розміри скорочень, за інформацією чиновника, становлять близько 40%.

Також, за словами заступника гендиректора, через ремонт на НПЗ і завантаженість нафтових резервуарів буде скореговано графік заміщення в нафтопроводі технологічної нафти Urals на Azeri Light. Якщо раніше планували, що заміщення буде здійснено до квітня, то нові терміни можна буде визначити лише після 14 квітня.

«Усі ці обсяги зав'язані на резервуари гомельської «Дружби» й Мозирського НПЗ. Вони зараз попросту повні», - зазначив А. Шишко.

За матеріалами УНІАН

Поділитися
Підготував/ла Дубенко Вадим
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі