Коломойський: Ні один номер «Газети по-київськи» не вийде, поки не піде її головний редактор

Поділитися
© mining24.ru
Ні один номер «Газети по-київськи» не вийде до тих пір, поки головним редактором залишається Сергій Тихий, заявив власник видання Ігор Коломойський, відповідаючи на запитання журналістів 30 березня.

«Я як акціонер, який опосередковано володіє акціями «Газети-по-київськи», був проти того бюджету, який він (Сергій Тихий - ред.) не захистив два рази. І працювати ця газета з дефіцитом у 30 мільйонів гривень на рік не буде», - сказав він.

«Безгосподарність не треба прикривати відсутністю свободи слова чи тиском. Я - за свободу слова, але не готовий при цьому дарувати пану Тихому 30 мільйонів гривень на рік. Поки він не піде - ні один номер не вийде, - сказав Коломойський. - Якщо б він дбав про свій колектив і про своїх колег журналістів, він би давно написав заяву і призначив виконуючого обов'язки, і пішов би з гордо піднятою головою».

І. Коломойський хоче зняти С.Тихого з посади головного редактора газети на зборах акціонерів, яке має відбутися 14 квітня.

Нагадаємо, починаючи з 11 березня «Газета по-київськи» припинила виходити в друк. Джерела декількох ЗМІ стверджували, що інвестори посилили тиск на колектив і вимагають звільнити головного редактора видання Сергія Тихого. Багато співробітників видання пов'язують це з політичною цензурою і тиском на власника.

Сам С. Тихий був упевнений, що газету "заморозили" не з економічних причин. «Ніякої комерції тут немає», - вважає він.

Як повідомлялося, 25 березня президент України Віктор Янукович закликав власників і редакцію «Газети по-київськи» зробити все для того, щоб конфлікт було вичерпано.

За матеріалами: Kyiv Post

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі