Найбільше комунальних активів при Черновецькому купила компанія його зятя

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Найбільшим покупцем комунальних активів під час управління Леоніда Черновецького стала компанія "Новий регіон".

Про це у четвер, 31 березня, заявив під час звіту у Київраді голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов.

За його інформацією, 5 тис. кв. м приміщень у центрі столиці вилучено з врахуванням ціни, яку заявив сам інвестор. «Ціна продажу нерухомості була зухвало низькою. Наприклад, житловий будинок на самісінькому Майдані незалежності був оцінений за ціною 350 дол. за кв. м. Його площа 10 тис. кв. м. Ви розумієте, скільки поклав в карман той, хто цю аферу затіяв», - зазначив О.Попов.

За його словами, питання повернення незаконно вилучених об'єктів буде вирішуватись у судовому порядку.

На компанію "Новий регіон", за даними О.Попова, розписано придбання "Київміськбуду", "Київгазу", "Київводоканалу", "Київхімволокно".

"Експерти кажуть, що "Київміськбуд" був проданий за ціною, що в 36 разів нижче ринкової. Нагадаю, 150 млн заплатили за приватизацію "Київміськбуду" з усіма активами. Ми, безумовно, зупинили цей процес, але пройшли багато судів", - підкреслив голова КМДА.

Крім того, за його словами, були продані за безцінь автобусні парки, гаражі "Київводоканалу", комунальні аптеки, центральні поліклініки Солом'янського та Шевченківського району, наркологічна клінічна лікарня, туберкульозний дитячий санаторій.

Всього, за інформацією О.Попова, вилучено з власності міста 68,5 тис. кв. м нежитлової нерухомості: "Є випадки, коли навіть приміщення, де знаходились правоохоронні органи, були вилучені без їхньої згоди".

О.Попов додав, що з IVкварталу 2008 року не проводилося жодного конкурсу на оренд, а 53% площ в оренду передано на пільгових підставах.

Компанію "Новий регіон" пов'язують із В'ячеславом Супруненком, зятем Леоніда Черновецького.

За матеріалами: «Українська правда»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі