Мінфін, Мінекономрозвитку і Мін'юст були проти меморандуму з НПЗ

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Мінфін, Мінекономрозвитку і Мін'юст напередодні підписання меморандуму Кабінету міністрів з власниками нафтопереробних заводів дали негативні висновки і вимагали серйозного доопрацювання проекту документа.
За інформацією DT.UA, початковий проект меморандуму двічі переписували, залишаючи в основі дещо ультимативну ув'язку зобов'язань НПЗ з введенням мит на імпорт нафтопродуктів.
Однак 13 березня спочатку міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко, а потім і прем'єр Микола Азаров заявили, що для мит зараз не час, ціни високі, а мита додадуть 1,5-2,0 грн до ціни літра нафтопродуктів. І меморандум «забуксував».
Вже 25 березня Міненерго взялося просувати цей документ з новою силою, прибравши пункт про мита. У результаті меморандум був підписаний, незважаючи на висновок Мін'юсту: «Пункт 2.2 меморандуму (щодо виконання компаніями рівня цін на нафтопродукти в межах рекомендованого коридору, який встановлюється секретаріатом ЕАГ) суперечить основам Господарського кодексу України ... Згідно з Кодексом, вільні ціни на всі види продукції визначаються суб'єктами господарювання самостійно ... »
Характерно, що фінальний текст меморандуму оприлюднений так і не був. Не виключено, що численні зауваження змусили прем'єра утриматися від підписання меморандуму (це зробив Ю. Бойко), хоча на церемонії М. Азаров був присутній.
Докладніше читайте у свіжому випуску «Дзеркала тижня. Україна» в статті Сергія Куюна «Що це було?...»
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі