Главред "Газети по-київськи" вирішив піти на компроміс з Коломойським

Поділитися
© optijazz.com.ua; i.obozrevatel.com
Менеджменту редакції "Газети по-київськи" з боку інвестора видання знову надійшла пропозиція про проведення переговорів щодо конфлікту навколо видання. Про це йдеться в заяві колективу газети.

"На сьогоднішній день питання подальшої долі нашого видання залишається відкритим, незважаючи на втручання українських та міжнародних організацій, і заяву президента України", - зазначають співробітники видання.

У повідомленні говориться, що менеджменту редакції через посередника "були запропоновані переговори". При цьому уточнюється, що аналогічна пропозиція надходила два тижні тому, проте тоді "зустріч так і не відбулася".
"Посередник знову запропонував обговорити ситуацію з інвестором, поставивши умову, щоб з переговорної групи був виключений генеральний директор ТОВ "Видавництво "Пресцентр" ", головний редактор "Газети по-київськи "Сергій Тихий", - наголошується в заяві.
Як повідомляється, на нараді з представниками колективу С. Тихий рекомендував, "за логікою компромісу", погодитися з пропозицією посередника.
"Переговорна група уповноважена донести до інвестора правдиву інформацію про причини конфлікту і добитися його якнайшвидшого розв'язання", - заявляють співробітники "Газети ...".
Вони підкреслюють, що колектив видання, як і раніше наполягає на вимогах, зокрема, про безумовне поновлення друку газети, погашення заборгованості по зарплаті і "збереження Тихого в якості керівника колективу".
Раніше інвестор видання український бізнесмен Ігор Коломойський заявив, що "жоден номер «Газети по-київськи» не вийде, поки не піде її головред".
Нагадаємо, починаючи з 11 березня «Газета по-київськи» припинила виходити в друк. Джерела декількох ЗМІ стверджували, що інвестори посилили тиск на колектив і вимагають звільнити головного редактора видання Сергія Тихого. Багато співробітників видання пов'язують це з політичною цензурою і тиском на власника.
Сам С. Тихий був упевнений, що газету «заморозили» не з економічних причин. «Ніякої комерції тут немає», - вважає він.
Як повідомлялося, 25 березня президент України Віктор Янукович закликав власників і редакцію «Газети по-київськи» зробити все для того, щоб конфлікт був вичерпаний.
Між тим, деякі спостерігачі пов'язують проблеми в «Газеті по-київськи» з тиском президентської адміністрації на І. Коломойського. Так, в останньому номері «Дзеркала тижня. Україна» Юлія Мостова пише, що "«Газета по-киевски» вмирає, бо не може довести, що екземпляр видання з невинною статтею про підготовку президентської «Розмови з країною» у конверті адміністрації президента ліг на стіл перед представником власника газети у найбільш недобрий момент - в момент вирішення долі пакета акцій «Укрнафти» ". Нагадаємо, група «Приват» І. Коломойського контролює «Укрнафту», маючи лише трохи більше 40% акцій компанії, 50% +1 акцією володіє НАК «Нафтогаз Україна».
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі