Афганські демонстранти вбили 11 співробітників ООН: двом відтято голову

Поділитися
Не менш 11 осіб було вбито під час нападу на комплекс ООН у місті Мазарі-Шаріф на півночі Афганістану. Місцева поліція повідомляє, що двом співробітникам місії ООН нападники відтяли голову.

Маніфестанти, що протестують проти спалення Корану американським пастором минулого місяця, атакували будівлю ООН в місті Мазарі-Шаріф - адміністративному центрі північної афганської провінції Балх.

Був поранений глава місії ООН, якому вдалося врятуватися. Серед загиблих - службовці місії з Норвегії, Румунії та Швеції. У числі 12 поранених - громадянин Росії Павло Єршов.
Міністерство закордонних справ Росії засудило напад на місію ООН в Афганістані і постановило вжити заходів для припинення насильства проти ООН та її працівників. "ООН не має ніякого відношення до цих ісламофобських закликів", - йдеться в заяві російського МЗС.
Президент США Барак Обама засудив напад на місію ООН в Афганістані, закликавши усіх представників афганського суспільства припинити насильство і вирішувати розбіжності шляхом діалогу.
"Я засуджую в самих жорстких виразах напад на місію ООН в Афганістані. Американський народ і я висловлюємо щирі співчуття родичам загиблих і постраждалим", - наводить прес-служба слова Б. Обами.
Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун назвав те, що сталося в Мазарі-Шаріфі "обурливим і боягузливим нападом, який не може бути виправдане ні за будь-яких обставин".
Головний представник ООН в Афганістані Стефан де Містура попрямував в Мазарі-Шаріф, щоб особисто брати участь у розслідуванні події.
20 березня американський пастор Уейн Сапп спалив Коран у своїй церкві в штаті Флорида. Це відбулося в присутності іншого пастора Террі Джонса, який у минулому році викликав обурення серед мусульман, заявивши про намір спалити Коран в річницю нападів 11 вересня 2001 року.
У п'ятницю акції протесту проти спалення Корану пройшли в кількох афганських містах. У Гераті демонстранти оголосили цей день "Днем гніву".
У Мазарі-Шаріфі натовп з декількох тисяч людей напала на будівлю ООН з криками "Смерть США! Смерть Ізраїлю!" після п'ятничної молитви. Представник місцевої поліції сказав "Бі-бі-сі", що місто вже знаходиться під її контролем, і що проведено декілька арештів.
За матеріалами: BBC Russian
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі