Тігіпко сподівається, що легалізація зарплат додасть до фонду оплати праці 60-70 млрд грн

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Фонд заробітної плати в Україні після прийняття закону про легалізацію зарплат може зрости щонайменше на 60-70 млрд грн - до 440-450 млрд грн. Таку думку висловив віце-прем'єр-міністр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко журналістам у Варшаві, де він у ході дводенного візиту вивчав польський досвід проведення реформ.

За словами С. Тігіпка, відповідний законопроект, який повинен створити умови для легалізації зарплати, буде представлений у понеділок, 4 квітня.

«Можна отримати збільшення легальної заробітної плати приблизно на 60-70 млрд грн», - сказав С. Тігіпко.
Віце-прем'єр назвав виплату зарплат у «конвертах» великою проблемою України, яка, серед іншого, призводить до зростання дефіциту Пенсійного фонду. С. Тігіпко зазначив, що 2,5 млн. з 14,4 млн. українців, які сплачують внески до соціальних фондів, оплачують їх з мінімальної зарплати.
За його словами, в самому кращому випадку легалізація може призвести до збільшення фонду зарплати і зростання надходжень до Пенсійного фонду на 20-25%, бюджет яких зараз становить близько 380 млрд і 200 млрд грн відповідно.
Він сказав, що урядові чиновники під час підготовки законопроекту про легалізацію зарплат вивчали досвід низки держав Східної Європи, що входять до ЄС, відзначивши, що Україна не зможе впровадити польську модель. «Вони змогли вирішити це в першу чергу економічними стимулами, які почали працювати: другий рівень пенсійної системи (...), проведення реформи охорони здоров'я (...) На жаль, у нас ні першого, ні другого немає», - сказав С. Тігіпко.
Як писало DT.UA Міністерство соціального готує законопроект щодо легалізації зарплати і робочих місць, який крім жорстких адміністративних заходів передбачає «економічні».
Так, для цілей соціального страхування (пенсійне, «безробітне», «непрацездатне») та обчислення податку на доходи фізосіб вводиться середня індикативна зарплата. Застосовується вона виключно в позабюджетный сфері. «Середня індикативна заробітна плата не може бути менше встановленої законом мінімальної заробітної плати, збільшеної на відповідний коефіцієнт для окремих категорій працівників, зокрема, для перших керівників підприємств, установ і організацій такий коефіцієнт дорівнює 3, для головних бухгалтерів - 2,5, для працівників - 1,5, для фізичних осіб-підприємців - 1».
За матеріалами УНІАН
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі