Чеські турагентства просять зняти обмеження на видачу віз українцям

Поділитися
Туристичні агенції Південної Чехії звернулися зі скаргою до міністерства закордонних справ у зв’язку з тим, що чеське консульство у Львові видає замало віз українцям.

Українці є найбільш активними відвідувачами пам’яток Південної Чехії, а тому. обмеження на видачу віз чеським консульством у Львові, позначається на прибутках багатьох туристичних агенцій.

Директорка Південночеського туристичного об’єднання Павла Конопкова твердить, що, коли візи українцям і далі видаватимуть так, як видають (не більше двадцятьох на тиждень), їхні сезонні збитки становитимуть сотні тисяч крон.Саме це й змусило чільних діячів чеського туристичного руху звернутися із скаргою до міністерства закордонних справ на його представників у Львові.

Дипломатичне відомство не погодилося з мотивами скарги. Як заявив його речник Віт Коларж, візи не можна видавати автоматично, а тим паче українцям, для яких туризмчасто стає лише приводом, щоб залишитися в Чехії на заробітках. Крім того, пояснив В.Коларж, львівське консульство, з огляду на невеликий штат, має ліміт – двадцять п’ять тисяч віз на рік, а коли ліміт вичерпано, прохачі мусять звертатися до посольства у Києві.

Павла Конопкова та її колеґи проситимуть МЗС посилити працівниками консульство Чехії у Львові й таким чином скасувати згадані обмеження.

За матеріалами Deutsche Welle

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі