Львівська облрада вимагає заборонити символіку кривавого комуністичного режиму

Поділитися
Львівська обласна рада прийняла заяву «Радянські міфи потрібно знищувати» щодо недопущення вивішування червоних радянських прапорів на всіх адміністративних будівлях 9 травня. Відповідне рішення було прийнято у вівторок, 5 квітня. За проголосував 71 депутат.

«Комуністичний режим СРСР потребує публічного судового процесу за всі свої злочини проти людства, за геноцид українців, за 80-річний кривавий терор у Центрально-Східній Європі. І почати цей процес ми повинні зі знищення радянських міфів», - йдеться в заяві.

Заяву скеровано до Житомирської обласної, Одеської і Севастопольської міських рад (які вирішили вивішувати радянський прапор) та кожному народному депутату України.

У заяві зазначено, що облрада глибоко стурбована законодавчою ініціативою групинародних депутатів на чолі з комуністом Петром Цибенком, що втілилась у проект закону «Про внесення змін до закону України «Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років». Якщо Верховна Рада проголосує за цей документ, то червоний радянський прапор отримає офіційний статус і 9 травня 2011 року може з'явитися на всіх адміністративних будівлях України.

«Львівська обласна рада вимагає від центральної влади припинити поширення та увічнення радянських міфів про ВВП і 9 травня. В Україні 21 століття вже не слід жити у світі комуністичної пропаганди про 9 травня. Хоча і сьогодні, нащадки колишніх чекістів та їх поплічників, що на 20 році незалежності досі є українськими чиновниками і депутатами, змушують українців відзначати святковими заходами цей день, ще й на додачу з копією прапора держави - найбільшого ворога нашої нації», – відзначено в заяві.

За матеріалами Zaxid.Net

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі