Аналітики СБУ: Вартість послуг з конвертації зросла до 15%. Половина - йде до бюджету

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Торік близько 60 млрд грн (20% держбюджету) вийшло у тіньовий обіг через «конвертаційні центри». Про це йдеться в аналітичній записці Служби безпеки України, текст якої має в своєму розпорядженні ZN.UA.

За даними СБУ, лідером за кількістю переведених у готівку коштів є Київ - 18 млрд грн. Слідом за ним розташувалися Дніпропетровська область - 13 млрд, Донецька - 10 млрд, Одеська - 7 млрд, Харківська - 1 млрд і Запорізька - 0,7 млрд.

Окремо представники СБУ акцентували увагу на появу в Україні нового явища: «сертифікованих майданчиків», переведення в готівку грошей через які всіляко заохочується.

За даними правоохоронців, 8% обігу такого майданчика спрямовується до державного бюджету, 2% - до спеціального фонду (призначення не вказано). Власне прибуток організаторів схеми складає близько 2-5%. СБУ уточнює, що в результаті діяльності подібних майданчиків оплата послуг з конвертації у 2010 році зросла від звичайних 4-6% до 10-15%.

Окремо автори документа повідомляють, що збільшення оплати послуг з конвертації призвело до того, що багато підприємств опинилися на межі рентабельності, внаслідок чого почали піднімати ціни.

Раніше українські підприємці повідомили про те, що вартість послуг "конвертаційних центрів" зросла з 3-5% до 7-10% від суми, а кількість "конвертаційних центрів" різко зменшилася.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі