Кабмін увіллє в «Укргазбанк» ще 4,3 млрд грн

Поділитися
Уряд ухвалив рішення про докапіталізацію "Укргазбанку" на 4,3 млрд грн.

Відповідну постанову №342 Кабінет міністрів прийняв 4 квітня 2011 року.

У постанові зокрема йдеться, що держава бере участь у додатковій капіталізації "Укргазбанку" шляхом придбання акцій додаткової емісії на суму 4,3 млрд грн в обмін на облігації внутрішньої державної позики (ОВДП).

Для цього Міністерству фінансів доручено здійснити випуск ОВДП під 9,5% річних на відповідну суму з терміном погашення облігацій у 2018-2021 роках рівними частинами.

Нагадаємо, для збільшення статутних капіталів трьох рекапіталізованих державою банків («Укргазбанк», «Родовід Банк» і банк «Київ»), було випущено облігації внутрішньої державної позики (ОВДП; на загальну суму близько 17,2 млрд грн), які і було внесено в статутники банків. Надалі Нацбанк мав викупити їх за номінальною вартістю.

Як раніше повідомляло ZN.UA, МВФ вимагає від України відмовитися від обов'язкової купівлі Нацбанком "рекапіталізаційних" ОВДП за їхньою номінальною вартістю.

Нагадаємо, за відомостями ZN.UA, експерти місії МВФ погодилися переглянути свою точку зору (ліквідувати рекапіталізовані банки), але тільки після того, як Національний банк України вигадав нову схему "реанімації" націоналізованих банків і пообіцяв взяти відповідальність за їхню долю на себе.

Зокрема, за задумом НБУ, "Укргазбанк" повинен буде поглинути банк «Київ», якщо останньому не вдасться до кінця другого кварталу вийти на виконання всіх нормативних показників НБУ.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі