Португалія звернулася по фінансову допомогу до Євросоюзу і МВФ

Поділитися
© loop_oh, flickr.com
Прем'єр-міністр Португалії Жозе Сократеш, який зовсім нещодавно запевняв, що країна здатна самостійно впоратися з борговими проблемами, увечері в середу, 6 квітня, оголосив про рішення уряду звернутися по фінансову допомогу до Євросоюзу і МВФ.

«Я перепробував усе, що тільки можна уявити. Але тепер прийшов час для прийняття рішення. Якщо цього зараз не зробити, то Португалія виявиться у великій небезпеці. Мої зобов'язання і моя відповідальність вимагають поставити національні інтереси вище за все. Тому я повідомляю народу Португалії про те, що уряд країни вирішив направити до Європейської комісії запит про виділення фінансової допомоги», - сказав португальський прем'єр.

Ж.Сократеш, який подав у відставку після відмови парламенту Португалії підтримати його програму жорсткої економії, виконує обов'язки прем'єр-міністра до проведення дострокових виборів.

Таким чином, Португалія стає третьою країною, після Греції та Ірландії, яка змушена вдатися до допомоги партнерів по ЄС для виходу з боргової кризи.

За офіційними оцінками Євросоюзу, Португалії може знадобитися фінансова допомога у розмірі 60-80 млрд євро.

Про необхідність зовнішньої фінансової допомоги говорив у середу і президент португальської асоціації банків. «Банки вже не можуть більше давати кредити», - заявив він, маючи на увазі, що португальські фінансові установи більше не в змозі скуповувати боргові зобов'язання власної країни, рятуючи її від дефолту.

За матеріалами euronews

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі