Мінфін розраховує на 6,5%-ве зростання ВВП і 7,9% інфляції в 2012 році

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Такі основні прогнозні макропоказники економічного розвитку України закладено Мінфіном у проекті основних напрямів бюджетної політики на 2012 року, який опубліковано на сайті відомства.

Такі основні прогнозні макропоказники економічного розвитку України закладено Мінфіном в проекті основних напрямів бюджетної політики на 2012 рік, який опубліковано на сайті відомства.

При цьому Мінфін також прогнозує зростання індексу споживчих цін (інфляція, грудень до грудня попереднього року) на рівні 7,9%, а індексу цін виробників - на рівні 9,7%. Рівень безробіття визначено 7,2 -7,7%.

Як відзначають у Мінфіні, це орієнтовні показники і вони можуть бути уточнені після надходження фактичних даних про підсумки економічного розвитку України за 2010 рік та оперативних статистичних даних щодо поточного стану соціально-економічної ситуації.

У прогнозні розрахунки основних макропоказників економічного і соціального розвитку України на 2012 рік закладається середньорічний обмінний курс гривні до долара на рівні 7,9-8 грн/$.


Нагадаємо, реальний ВВП України в 2010 році збільшився, за попередніми даними Держстату, на 4,2%, а його номінальне значення збільшилося на 18,9% і досягло 1 трлн 85,935 млрд грн. При цьому в четвертому кварталі минулого року темп його росту сповільнилося до 3% з 3,5% у третьому кварталі і 6% - у другому.

Уряд України прогнозує зростання номінального ВВП в 2011 році до 1,253 трлн грн, реального ВВП - 4,5%, що збігається з прогнозом Міжнародного валютного фонду.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі