Міносвіти виправдовується через паніку щодо контрольних для 5-8 класів

Поділитися
У Міністерства освіти дивуються, «чому ж так неоднозначно сприйнято рішення про проведення підсумкових контрольних робіт для учнів 5-8 класів».

У Міністерства освіти дивуються, «чому ж так неоднозначно сприйнято рішення про проведення підсумкових контрольних робіт для учнів 5-8 класів».


Зокрема у відомстві наголошують, що проведення такого виду оцінювання в середній школі потрібно для «підвищення якості освіти» у майбутньому. Тож Міносвіти запевняє, що з контрольними для учнів «буде все в порядку». При цьому проблеми з підготовчим процесом – а саме паніку батьків і вчителів через неможливість знайти тестові завдання - у міністерстві вирішили зіпхнути на ЗМІ, які, за їхніми словами, «як завжди все перекручують».

У Міносвіти виправдовуються і вважають, що батьки та вчителі самі винні в тому, що самі собі ж створюють проблеми: «- Дехто, здається, напрацював на «жирну» двійку».

«Підсумкові контрольні роботи будуть проходити у звичному для учнів режимі, все лишається як і при проведенні будь-якої контрольної роботи. Якби не одна технічна деталь – тексти завдань цих контрольних робіт добираються із збірників, які, на жаль, з’явилися на «Петрівці» (столичний книжковий ринок, - ред.) раніше, ніж в електронному вигляді на сайтах», - йдеться в повідомленні прес-служби Міносвіти.
При цьому у міністерстві впевнені, що «ситуація виправилась лише після втручання керівництва Міносвіти». Зокрема, відмічають там, сьогодні нарешті вже є можливість обирати друкований чи електронний варіант, який розміщено на офіційному сайті відомства (//www.mon.gov.ua/pids_atest).

«Раніше ніж бігти на «Петрівку», треба просто включити комп’ютер і зайти на сайт Міністерства. Дешевше буде й спокійніше», - радять у Міносвіти.

І на останок у міністерстві вирішили нагадати, що вже більше року відомство «не приймає жодного рішення не обговоривши його з широким колом фахівців, а коли йдеться про школу, то обов’язково вивчається думка батьків і дітей».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі