Україна та ЄС погодили нульові мита на 20% с/г продукції

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Україна і Європейський Союз домовилися про повну лібералізацію 20% сільськогосподарської продукції, повідомив 8 квітня українським журналістам у Брюсселі заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Валерій П'ятницький після закінчення 16-го раунду переговорів про створення зони вільної торгівлі з ЄС.

«Є такий механізм, який ми свого часу запропонували. Це ініціатива нуль на нуль. Так ось, вона знайшла вже чіткі обриси. З усіх тих позицій, які були під частковою лібералізацією або не було лібералізації, або були квоти навіть з боку Європейського Союзу, ми зараз вийшли: напевно, відсотків на 20 буде нуль на нуль», - сказав В. П'ятницький.

Заступник міністра зазначив, що на практиці це буде означати нульові мита з самого початку дії угоди.

В.П 'ятницький зазначив, що це торкнеться кондитерської продукції. «Це наша була така ініціатива, і я думаю, що в якомусь сенсі для цієї галузі, а галузь дуже динамічна зараз, я думаю, інвестовано туди вже, напевно, за мільярд доларів. Тому вже потрібна віддача», - сказав він.

В. П'ятницький додав, що в разі введення таких нульових мит Україна зможе отримати такі ж умови і з країнами-членами Організації вільної торгівлі ЄС, до якої входять Норвегія, Ісландія, Ліхтенштейн і Швейцарія і договір про зону вільної торгівлі з якою вже підписаний.

Нагадаємо, що Україна почала переговори з Євросоюзом про створення зони вільної торгівлі в березні 2008 року. Сторони планують завершити переговори до кінця цього року.

За матеріалами УНІАН

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі