Генсек НАТО сумнівається в можливості вирішення ситуації в Лівії військовим шляхом

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен сумнівається в можливості вирішення ситуації в Лівії військовим шляхом, але при цьому виступає на захист військової операції Північноатлантичного альянсу в цій північноафриканській країні.
«Чесна відповідь така: цей конфлікт не можна вирішити збройним способом», - заявив в інтерв'ю німецькому журналу Spiegel.
За словами генсека, «нечесно» з боку лівійської опозиції дорікати силам НАТО в тому, що вони зрадили повстанську армію, кинувши її напризволяще в боротьбі проти диктатора Муамара Каддафі. Іноді повітряним атакам сил альянсу заважають погані погодні умови, пояснив він. Фог Расмуссен звинуватив Каддафі в тому, що віддані йому війська використовують в якості живого щита цивільне населення. За це лівійський лідер цілком може постати перед міжнародним кримінальним судом, заявив глава НАТО.
Фог Расмуссен не вважав за потрібне вибачатися за критику на адресу уряду ФРН. На Постійній раді НАТО генсек назвав «абсурдним» рішення німецького кабінету міністрів проти участі бундесверу у військових діях у Лівії. Після цього висловлювання німецький посол залишив зал засідань. «НАТО проводить багато довгих засідань, у ході яких постійно хтось виходить із залу і знову заходить», - так Расмуссен пояснив дії представника Німеччини Північноатлантичного альянсу в інтерв'ю журналісту Spiegel.
За матеріалами Deutsche Welle
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі