Понад 40% студентів впевнені, що хорошу роботу можна отримати тільки по знайомству

Поділитися
© seafarersjournal.com
Серед українських студентів найбільш поширеною є думка, що отримати гарну роботу після ВНЗ можна лише за допомогою знайомств і зв'язків. Так вважають 43% опитаних фондом «Демократичні ініціативи».

За хорошу освіту і за високий рівень знань борються 38% опитаних, а на диплом престижного ВНЗ розраховують 10%.

До сучасної української освітньої системи студенти ставляться вельми критично: 41% з них вважають, що вона забезпечує посередній рівень освіти, 7,5% - низький і дуже низький, 40% - загалом досить високий і 8% - дуже високий. Рівень освіти, який вони одержують у вищих навчальних закладах,44% студентів визначили як загалом досить високий, 38% - як посередній, 6% - як низький і дуже низький і тільки 10% - як дуже високий.

Хотіли б навчатися за кордоном 55% респондентів (29% утрималися б від цього). Головними перешкодами для цього студенти назвали нестачу грошей (51,5%), недостатнє знання іноземних мов (33%), відсутність інформації про такі можливості (21%) і неконвертованість в Україні іноземних дипломів (9%).

Можливість підробляння і працевлаштування у вільний час, на що вказали 29,5% опитаних, разом із нестачею грошей на життя (33%) бентежать сучасних студентів навіть більше, ніж корупція у ВНЗ - вона хвилює 22%.

Загальнонаціональне опитування студентів було проведено фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва та фірмою Ukrainian Sociology Service з 23 березня по 3 квітня 2011 року. Всього було опитано 1008 студентів за вибіркою, репрезентативною для студентства за розташуванням ВНЗ, формою власності, курсом навчання. Похибка вибірки не перевищує 3,2%. Проект фінансується освітньою програмою фонду «Відродження».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі