МВФ дивиться на світову економіку з оптимізмом

Поділитися
За оцінками МВФ, оздоровлення світової економіки відбувається плавно, а ризик другої хвилі рецесії у розвинених країнах зменшився, пише The Financial Times про основні положення огляду стану світової економіки від МВФ.

Прогнози МВФ принципово не змінилися: у нинішньому році ВВП зросте на 4,4%, а у 2012-му - на 4,5%. Оздоровлення розвинених економік продовжиться, багато ринків, які розвиваються, наразі перевищили свої докризові тенденції.

«Оздоровлення стало більш самодостатнім, ризик другої хвилі рецесії у розвинених країнах зменшився, глобальна активність, мабуть, знову пожвавиться», - сказано у доповіді.

«Фонд навіть виявив спокій у зв'язку з нещодавнім подорожчанням продовольства: за його оцінками, нинішні великі врожаї у Субсахаріальній Африці і розширення пропозиції на світовому ринку продовольства у відповідь на зростання цін повинні пом'якшити наслідки», - йдеться у статті.

У той же час МВФ вважає, що країни з великими зовнішніми профіцитами - Японія і Китай - не змогли знову збалансувати попит і занадто залежні від експорту. Багатим країнам на зразок США слід прийняти більш переконливі програми консолідації фіскальної системи, щоб довіру до їхніх активів не було втрачено, рекомендує фонд.

МВФ загалом підтримав курс ФРС на кількісне пом'якшення, який раніше викликав нарікання (Бразилія та інші країни заявили, що монетарна політика США і Китаю викликає дестабілізуючий приплив спекулятивного капіталу). «На думку МВФ, далеко не очевидно, що центробанки зобов'язані змінювати монетарну політику для запобігання спотворень в економіці торгових партнерів», - йдеться у статті.

МВФ також відкинув твердження Китаю, що до економічної кризи в Японії в 1990-х призвело зміцнення єни під натиском інших країн. На думку МВФ, причиною було слабке регулювання фінансових ринків.

Джерело: Financial Times, Inopressa.Ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі