"Єдина Росія" вважає Путіна кандидатом номер один

Поділитися
Найвпливовіша російська партія "Єдина Росія" назвала Володимира Путіна своїм найбільш вірогідним кандидатом на президентських виборах 2012 року.

Заступник секретаря президії генради ЕР Юрій Шувалов заявив, що кандидатуру нинішнього російського прем'єра "ми розглядаємо в першу чергу при вирішенні питання про висунення кандидата від нашої партії на президентських виборах".

"Єдина Росія", що має більшість голосів у російському парламенті та законодавчих органах усіх регіонів, в 2008 році проголосила своїм лідером В. Путіна, хоча формально той навіть не був у партії.
Аналітики неодноразово зазначали, що ЕР не є самостійною політичною силою і в дійсності виконує вказівки правлячого тандему, тобто В. Путіна і президента РФ Дмитра Медведєва.
Члени російського правлячого тандему постійно заперечують, що між ними існує суперництво. Вони обіцяють домовитися між собою про те, хто з них висуне свою кандидатуру на президентських виборах, що призначені на початок 2012 року.
Однак заяви "дуумвірів" незмінно сприймаються як ознаки прихованого розколу тандему, і це повною мірою відноситься і до їх висловлювань на цьому тижні про можливості участі у виборах-2012.
У вівторок Д. Медведєв заявив, що він, можливо, буде домагатися переобрання, і остаточне рішення про це "буде прийнято в досить вже короткій перспективі".
Наступного дня В. Путін сказав, що ні він, ні Д. Медведєв не виключають для себе можливості участі у виборах, але рішення про це буде прийматися ближче до кінця 2011 року.
Незабаром після цього прес-секретар В. Путіна Дмитро Пєсков уточнив, що слова прем'єра не виключають навіть участі у виборах обох членів тандему.
У разі висунення кандидатури одного з них, як Д. Медведєву, так і В. Путіну перемога на виборах буде практично гарантована, враховуючи слабкість російської опозиції і контроль Кремля над телебаченням, що є основним засобом масової інформації для більшості росіян.
"Наша мета на 2011-2012 роки - парламентська більшість на думських виборах і перемога нашого кандидата на виборах президента РФ", - сказав Ю. Шувалов.
"У "Єдиної Росії" зараз - це єдиний адміністративний ресурс. Ясна річ, що вона на нього буде робити ставку", - сказав декан факультету прикладної політології московської Вищої школи економіки Марк Урнов.
Однак він підкреслив, що конфлікт у тандемі неминучий. "Він вже йде під килимом. Якщо його і вдасться погасити, то якимось внутрішнім рішенням тандему з приводу того, хто буде висуватися у президенти", - зазначив М. Урнов.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі