Проект Митного кодексу ВР розгляне 20 квітня

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Наступної середи, 20 квітня, Комітет Верховної Ради з питань митної та податкової політики, фінансів і банківської діяльності розгляне урядовий проект Митного кодексу.

Про це повідомив керівник Державної митної служби України Ігор Калєтнік на прес-конференції в Херсоні у п'ятницю, 15 квітня.

У цілому характеризуючи документ, І.Калєтнік зазначив, що його головна мета - «істотно спростити митні процедури і дати можливість легальному бізнесу «зітхнути», щоб бізнес побачив в особі митниці надійного партнера і друга».

Також однією з важливих змін у новому Митному кодексі голова Держмитслужби вважає декриміналізацію контрабандних дій. За словами І.Калєтніка, контрабанда має стати адміністративним правопорушенням і тільки у вузькому спектрі - кримінальним злочином.

«У разі контрабанди суди будуть розглядати це, як адміністративне правопорушення, і покаранням буде конфіскація контрабандного товару у дохід держави і стягнення 100%-го штрафу від вартості контрабанди. А кримінальна відповідальність буде зберігатися тільки у випадках виявлення контрабанди сильнодіючих отруйних, психотропних, наркотичних засобів, вогнепальної та холодної зброї, культурних та історичних цінностей», - повідомив Ігор Калєтнік.

Голова Держмитслужби відзначив, що сподівається на швидкий розгляд парламентом проекту Митного кодексу, тому що при його підготовці було враховано наявні зауваження міжнародних органів та досвід зарубіжних колег. Також проект Митного кодексу адаптований з точки зору аналогічного європейського законодавства.

Нагадаємо, Держмитслужба раніше також обіцяла істотне спрощення митного оформлення. Про готовність попереднього варіанту проекту Митного кодексу Тігіпко повідомляв наприкінці жовтня. Тоді ж він заявив, що сподівається на прийняття документа парламентом до Нового року.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі