Палестина вимагає від ООН визнання незалежності

Поділитися
Палестина звернеться до Генасамблеї ООН з вимогою про визнання Палестинської держави, якщо до вересня 2011 року не відбудеться ніяких зрушень у справі близькосхідного врегулювання.

Про це заявив у п'ятницю, 15 квітня, у Москві посол Палестини в Росії Фаєд Мустафа. "З урахуванням проведених міжнародних контактів ми припускаємо, що такий проект резолюції буде підтримано більшістю членів ООН", - підкреслив посол.

При цьому Ф.Мустафа допускає й інші варіанти розвитку подій. За його словами, у даний час розглядаються різні шляхи до створення суверенної палестинської держави: "Два дні була тому створена спеціальна комісія у Палестині, яка займається вивченням шляхів проголошення Палестинської держави Останнім часом в ході всіх наших міжнародних контактів ми обговорюємо умови і деталі подібного кроку".

Посол висловив переконання, що Палестина з точки зору політичного, економічного і соціального розвитку готова до самостійності.

Як повідомлялося, Палестинську автономію в межах 1967 року визнали Уругвай, Перу, Аргентина, Чилі, Болівія, Еквадор, Бразилія, Парагвай та Сурінам. Зараз цю можливість обговорюють Мексика і Нікарагуа.

Ізраїль критикує дії латиноамериканських країн, і називає серію зізнань перешкодою на шляху до палестино-ізраїльських мирних переговорів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі