Шкляру вручили народну Шевченківську премію

Поділитися
Народна Шевченківська премія вручена Василю Шкляру за його історичний роман «Чорний ворон».
Письменник отримав народну премію в неділю, 17 квітня, під час урочистостей в Холодному Яру біля пам'ятника на місці останнього бою отамана Василя Чучупаки.
«За повернення української нації історичної пам'яті вручаємо Василеві Шкляру народну Шевченківську премію», - сказав представник «Холодноярської ініціативи» Андрій Юсов.
Нагадаємо, що 4 березня В. Шкляр заявив, що не може прийняти присуджену йому премію, поки посаду міністра освіти і науки, молоді та спорту займає українофоб Дмитро Табачник. Пізніше в той же день з'явився указ президента Віктора Януковича про нагородження Шевченківськими преміями, в якому ім'я В. Шкляра було відсутнє.
Першим ідею народної премії озвучив Юрій Андрухович, який запропонував усім небайдужим українцям зібрати для В. Шкляра суму Шевченківської премії, яку він не отримав від влади. Для цієї мети було відкрито декілька рахунків. На сьогоднішній день зібрано більше 255 тис. грн. Раніше сам письменник вирішив, якщо ці гроші будуть зібрані, віддати їх на екранізацію роману. За його словами, майбутнім фільмом вже зацікавився відомий польський режисер Єжи Гофман.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі