"Укртелеком" відмовиться від дешевого сільського зв'язку

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Новий власник «Укртелекому» - австрійський концерн EPIC - планує переглянути політику фінансування ряду субсидованих послуг, раніше наданих оператором як державним підприємством.

«Приватна компанія не повинна нести витрати за соціальні питання», - заявив керуючий партнер ЕРІС Пітер Гольдшейдер.

За його інформацією, загальна сума субсидованих послуг «Укртелекому» на сьогодні становить 1 млрд. грн. на рік. Зокрема, на думку П. Гольдшейдера, "Укртелеком" сьогодні субсидує роботу мереж проводового радіомовлення, що, за його словами, є "дуже великим головним болем". "Це одна зі сфер, де треба щось змінювати", - зазначив він. "Ви не можете нас змусити субсидувати субсидовані послуги", - зазначив він.

Ще однією субсидованою послугою, підхід до якої вимагає змін, за словами П. Гольдшейдера, є сільський зв'язок. «Приватна компанія не повинна нести витрати за соціальні питання», - зазначив він. П. Гольдшейдер також висловив надію, що йому вдасться досягти взаєморозуміння з цих питань з українським урядом.

Нагадаємо, що «Укртелеком» є монополістом на ринку місцевого телефонного зв'язку, що надає послуги доступу в Інтернет, мобільного зв'язку та ін. Кількість абонентів фіксованого телефонного зв'язку складає 10,2 млн. осіб, абонентів мобільного зв'язку - понад 600 тис. осіб, доступу в Інтернет - більше 1 млн.

Збиток «Укртелекому» за підсумками 2010 року знизився майже в 2 рази в порівнянні з 2009 роком і склав 258,77 млн. грн. (У 2009 р. - 461,53 млн. грн.).

Фонд держмайна 11 березня ц.р. підписав з ТОВ «ЕСУ», дочірньою компанією австрійського концерну EPIC, договір купівлі-продажу 92,79% держпакета акцій ТОВ «Укртелеком». Реалізаційна ціна держпакету акцій компанії склала 10 млрд. 575,1 млн. грн.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі