У Центрвиборчкомі підтримують скасування рядка "проти всіх"

Поділитися
Заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера підтримав ідею позбавлення виборців права голосувати проти всіх. Про це він повідомив в інтерв'ю газеті "Високий Замок".

"Ставлюся до цієї новації спокійно. Графа "не підтримую жодного з кандидатів" є трохи архаїчною", - сказав А. Магера.

За його словами, голосування на виборах є правом, а не обов'язком виборців, як в деяких країнах, де за неучасть у виборах виборці караються штрафом.
За словами заступника голови ЦВК, він не вважає, що скасування графи "проти всіх" буде порушувати виборче право громадян. У той же час А. Магера виступив проти збільшення для партій прохідного бар'єру до Верховної Ради з 3% до 5%.
"Підвищення виборчого бар'єру з 3% до 5% - занадто великий стрибок", - сказав А. Магера. На його думку, високий бар'єр для проходження до парламенту буде дискримінувати політичні сили.
"За моїми підрахунками, у разі встановлення 5%-го бар'єру близько 40% голосів виборців за інші партії, які не подолають цей бар'єр, не будуть
враховані при визначенні наступного складу парламенту. Це неправильно: половина країни не може не мати своїх людей у ​​парламенті ", - сказав заступник голови ЦВК.
Також А. Магера зазначив, що негативно ставиться до можливого підвищення прохідного бар'єру в Раду через відновлення дії редакції Конституції 1996 року.
"Після відновлення старої Конституції парламент має дуже опосередковане відношення до формування виконавчої влади, зокрема Кабміну. ​​Їх формує президент. Відповідно, немає необхідності в створенні коаліції. Немає логіки, щоб підвищувати виборчий поріг", - додав А. Магера.
При цьому, за його словами, меншим злом було б зниження прохідного бар'єру в Раду до 1%.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі