Президент Ємену відмовився йти у відставку

Поділитися
© autonews-ua.info
Президент Ємену Алі Абдулла Салех відмовився добровільно залишити свою посаду, як того вимагали представники опозиції.

Після того, як під час антиурядових демонстрацій загинули чотири людини, представники опозиції звернулися до президента з пропозицією залишити свою посаду.

Президент звинуватив опозицію у таємній змові та запропонував своїм опонентам взяти участь у виборах, а не шукати методи усунення його з президентського поста.

Алі Абдулла Салех пообіцяв не брати участь у президентських перегонах, після того як закінчиться термін його перебування при владі у 2013 році, проте протестуючі вимагають, щоб президент облишив свою посаду зараз.

Нагадаємо, антиурядові хвилювання спалахнули в Ємені на початку лютого. Президент А.Салех, відставки якого вимагають протестуючі, раніше заявляв, що не буде прагнути продовження своїх повноважень або намагатися передати владу синові. А.Салех став президентом Північного Ємену у 1978 році, а після об'єднання Півночі і Півдня у 1990 році очолив утворену Єменську Арабську Республіку.

Президент А.Салех відправив у відставку уряд 20 березня. За два дні до цього голова держави оголосив про введення у країні режиму надзвичайного положення, що передбачає, зокрема, заборону на носіння громадянами зброї. Рішення голови держави прозвучало після того, як єменські силовики обстріляли учасників антиурядової акції у столиці країни Сані. У результаті операції загинули близько 40 осіб.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі