Відкрити власний бізнес в Україні стане простіше

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Верховна Рада України ухвалила урядовий закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення процедури започаткування підприємництва".

Верховна Рада України ухвалила урядовий закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення процедури започаткування підприємництва".



Законодавчим актом (реєстр. №8294) внесено до Цивільного та Господарського кодексів України, а також до законів "Про господарські товариства" та "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" зміни, спрямовані на вдосконалення порядку створення певних видів юридичних осіб.

Зокрема, передбачено, що статутний капітал державного комерційного підприємства утворюється уповноваженим органом, до сфери управління якого воно належить. Його розмір встановлюється зазначеним уповноваженим органом. Статутний капітал державного комерційного підприємства підлягає сплаті до закінчення першого року з дня державної реєстрації такого підприємства. Статутний капітал комунального унітарного підприємства утворюється органом, до сфери управління якого воно входить. Його розмір визначається відповідною місцевою радою.

Документом передбачено, що заявлений статутний капітал товариства з обмеженою відповідальністю складається із вкладів його учасників. Розмір статутного капіталу дорівнює сумі вартості таких вкладів. Статутний капітал товариства визначає мінімальний розмір майна товариства, що гарантує інтереси його кредиторів.

Статутний капітал товариства з обмеженою відповідальністю підлягає сплаті учасниками товариства до закінчення першого року з дня державної реєстрації товариства. Якщо учасники до закінчення першого року з дня державної реєстрації товариства не сплатили (не повністю сплатити) свої вклади, загальні збори учасників приймають рішення про:

- виключення із складу товариства тих учасників, які не сплатили свої вклади ( не повністю сплатили), та про визначення порядку перерозподілу часток у статутному капіталі;

- зменшення статутного капіталу та про визначення порядку перерозподілу часток у статутному капіталі;

- ліквідацію товариства.

Зміни до статуту, пов´язані із зміною розміру статутного капіталу та/або із зміною складу учасників, підлягають державній реєстрації в установленому законом порядку.

Рішення про зменшення розміру статутного капіталу товариства надсилається поштовим відправленням всім кредиторам товариства не пізніше триденного строку з дати його прийняття.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі