Нацтелерадіо прогнозує перехід до цифрового мовлення вже до осені

Поділитися
© Robby Mueller, flickr.com
Україна активно готується до переходу від аналогового телебачення до цифрового. Згідно з планом Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, запуск мережі повинен відбутися з червня по вересень 2011-го, у зв'язку з чим проходить переоснащення потужностей і оновлення матеріально-технічної бази.

Згідно з повідомленням Нацради, на сьогодні компанія «Зеонбуд» як провайдер цифрового телебачення вже підписала контракт з Rohde & Schwarz на постачання передавачів. Крім того, підписані контракти з німецькими компаніями Kathrein і Spinner, американською Harris, які виконають постачання передавальних антен, мостів складання, головної станції.

За інформацією Державного центру радіочастот, всі 792 частотних присвоєння, виданих провайдеру, вільні і можуть бути використані в будівництві цифрової телемережі.
Нацрада проведе конкурс серед телерадіокомпаній (ТРК) щодо виділення частот. На конкурс виставлено 28 каналів в чотирьох мультиплексах. З них 18 каналів, де оператор зможе поширювати програми ліцензіата зі стандартною роздільною здатністю (SD), і 10 каналів, де оператор зможе поширювати програми з роздільною здатністю SD або HD.
Термін мовлення в МХ5 (мультиплексу) визначено на рік пізніше, ніж у МХ1, 2 і 3. Мультиплекс (МХ) представляє собою передачу з одного й того ж транспортного каналу (частотній смузі) різних телевізійних каналів, що формуються різними джерелами сигналу (студіями і телекомпаніями). Усі чотири мультиплекси будуються одночасно. Включення буде поетапним, у міру монтажу передавальних станцій, протягом червня-вересня цього року.
Провайдеру також дозволили мовлення в новому стандарті DVB-T2 (європейський стандарт ефірного цифрового мовлення). За даними Нацради, мережа в «T2» відрізняється від «T» в основному режимом роботи передавачів.
Перехід від аналогового мовлення до цифрового складається з двох етапів: побудова цифрової мережі мовлення та створення мережі прийому сигналу цієї мережі, тобто забезпечення телеглядачів цифровими приймачами.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі