Колесніков: Україна вкладається у графік підготовки до Євро-2012

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Україна повністю вкладається у графіки підготовки основних інфраструктурних об'єктів до 2012 року. Про це заявив віце-прем'єр-міністр - міністр інфраструктури Борис Колесніков.

За його словами головний стадіон України - НСК «Олімпійський» практично готовий.

Б.Колесніков відзначив, що протягом останнього року довелося зробити багато чого для того, щоб вирівняти становище справ із підготовки львівського стадіону.

Він зазначив, що стадіон у Львові практично буде готовий до осені.

Чиновник також нагадав, що донецький стадіон «Донбас-арена» було відкрито ще у серпні 2009 року і наразі він активно експлуатується, як і стадіон «Металіст» у Харкові.

«У Харкові теж готовий стадіон. Тут ефективний приклад державного місцевого та приватного партнерства», - додав він.

Б.Колесніков додав, що стосовно аеропортів термінів теж буде дотримано. Так, аеропорт «Бориспіль» після Євро-2012 буде мати два головних термінали, які планується здати в експлуатацію у грудні поточного року: термінал «D», який зможе приймати 12 млн пасажирів на рік, що вдвічі перевищує сьогоднішній пасажиропотік у Борисполі, а також термінал «F», яке після чемпіонату 2012 року буде передано для виконання бюджетних перевезень та чартерних рейсів.

За словами Б.Колеснікова, завершується будівництво злітно-посадкової смуги львівського аеропорту, яку буде здано в експлуатацію у грудні цього року. У донецькому аеропорту також закінчується будівництво нової злітно-посадкової смуги і її буде здано в експлуатацію у липні 2011 року, а до кінця року буде відкрито і термінал аеропорту.

Окрім того, за його словами, згідно з графіком ведуться роботи і у харківському аеропорту.


Нагадаємо, 28 березня президент Федерації футболу України Григорій Суркіс заявив, що НСК «Олімпійський»і футбольний стадіон у Львові буде здано в експлуатацію у жовтні 2011 року.

24 лютого прес-секретар Генеральної дирекції національних доріг та автострад Марчін Хадай заявив, що Польща не встигне повністю завершити роботи з будівництва автостради А4, яка мала з'єднати західний і східний кордони країни, до фінальної частини чемпіонату Європи з футболу у 2012 році.


31 березня операційний директор УЄФА Мартін Кален висловив думку, що Україна не встигне виконати всі обіцянки перед УЄФА з підготовки до Євро-2012.


11 квітня президент України Віктор Янукович заявив, що за можливий зрив при підготовці об'єктів до «Євро-2012» кожен буде відповідати персонально.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі