У новий законопроект про вибори закладено бомбу

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
У проекті закону про вибори народних депутатів, що потрапив у розпорядження ZN.UA, міститься норма, яка дозволяє знімати з реєстрації невгодних кандидатів.

Про це пише Сергій Рахманін у новому номері тижневика "Дзеркало тижня. Україна".

Норму пов'язано з обробкою виборчкомами реєстраційних документів кандидатів.

Раніше виявлення неточностей у реєстраційних документах призводило до того, що кандидатам повертали пакет для «роботи над помилками». На засіданні робочої групи пропонувався більш демократичний підхід: документи не повертають, реєстрацію не відкладають, неточності усувають.

Але у проекті, що опинився у нашому розпорядженні, передбачається ще й дискримінаційний підхід: у разі відсутності або неналежного оформлення документів ЦВК відмовляє у реєстрації кандидатів.

"Більш простого і більш ефективного способу відсівання «зайвих» не можна і придумати. Високий «бар'єр», помножений на адміністративний ресурс, довершить справу", - пише автор статті.

Детальніше читайте в статті "Два в одному?" у свіжому номері тижневика "Дзеркало тижня. Україна".

Нагадаємо, у розпорядження ZN.UA потрапив проект закону про вибори народних депутатів. Даний документ є робочою версією майбутнього законодавчого акту, який буде обговорюватися 28 квітня на засіданні робочої групи з удосконалення законодавства, де, найімовірніше, до нього буде внесено незначні корективи.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі