Прокурор Києва розповів, у чому звинувачують Пилипишина

Поділитися
© paraskuf.com.ua
Кримінальні справи стосовно колишнього голови Шевченківської райдержадміністрації Віктора Пилипишина про незаконне відчуження майна об'єднані в одне провадження, заявляє прокурор Києва Анатолій Мельник.

«Ці кримінальні справи об'єднані в одне провадження», - сказав прокурор журналістам у середу в Києві.

Він повідомив, що одна кримінальна справа стосується передачі приватній фірмі житлового приміщення по проспекту Перемоги площею 1500 м кв. «Фактично приватна фірма заволоділа цим майном за 240 тис грн», - повідомив А. Мельник. Він також зазначив, що мінімальна вартість цього об'єкту складає 10 млн грн. А. Мельник підкреслив, що ця будівлю не було включено в програму приватизації.
Друга кримінальна справа стосується ухвалення рішення про передачу у власність тій же приватній структурі будівлі вечірньої школи також по проспекту Перемоги нібито для знесення як аварійної споруди за 270 тис грн. Реальна вартість цієї будівлі - близько 5 млн грн.
Прокурор підкреслив, що рік тому в будівлі цієї вечірньої школи був зроблений капітальний ремонт, була встановлена ​​імпортна система опалення.
Крім того, А. Мельник підкреслив, що відчужувати установи освіти заборонено законодавством.
Таким чином, з урахуванням ринкової вартості нерухомості по проспекту Перемоги бюджет недоотримав десятки мільйонів гривень.
Нагадаємо, що екс-глава Шевченківського району Києва В. Пилипишин з 25 квітня перебуває на підписці про невиїзд.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі