Європа стурбована обстрілом "гуманітарного" ​​порту в Лівії

Поділитися
Європа стурбована обстрілом "гуманітарного" ​​порту в Лівії © Генпрокуратура України
Крісталіна Георгієва, єврокомісар з гуманітарної допомоги, закликала всі воюючі сторони в Лівії негайно припинити обстріл порту Місураті, через який йдуть поставки гуманітарної допомоги.

"Я дуже стурбована тим, що тонка дорога життя, прокладена нашими партнерами - гуманітарними організаціями через морський порт Місураті, може перерватися через запеклі бої", - зазначила Георгієва в заяві, поширеній у середу ввечері.

Вона підкреслила, що нестійка гуманітарна ситуація в районі Місураті, на заході Лівії, в останні дні змінилася в гіршу сторону.
Обстріли порту заважають заходу в нього судів і, отже, евакуації людей. Постачання продовольства і медикаментів зупинилися, і гуманітарним організаціям майже неможливо морським шляхом вивозити з блокадного міста поранених і біженців.
"Я закликаю всі сторони конфлікту захищати цивільне населення і дати можливість відновити гуманітарні операції в Місураті. Потрібно негайно припинити обстріли морського порту Місураті і бої в тих районах міста, де шукають притулку мирні жителі", - заявила К. Георгієва.
Також вона підкреслила, що Брюссель терміново мобілізував фінансові і транспортні засоби на суму більше 100 млн євро, щоб запобігти подальшому погіршенню гуманітарної ситуації.
"Ми готові зробити ще більше, але для того щоб наша допомога мала сенс, треба перш за все забезпечити її доступ до людей, які її потребують ", - йдеться в заяві європейського комісара.
Місурата - єдине велике місто на заході Лівії, що залишається під контролем опозиціонерів. Вже кілька місяців його намагаються захопити сили Муамара Каддафі. Військові блокували всі дороги, що ведуть до міста.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі