Тільки 7,5% ПДВ відшкодовується "автоматом"

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
З майже 9 млрд грн податку на додану вартість (ПДВ), відшкодованих ДПСУ протягом I кварталу 2011 року, тільки 672,8 млн грн або 7,47% відшкодовано в автоматичному режимі.

Як повідомляє прес-служба ДПСУ, такі дані озвучив заступник голови відомства Олександр Клименко.

За його словами, приблизно у 1,5 рази зросла кількість платників, які отримали право на автоматичне відшкодування ПДВ. Так, за результатами аналізу податкових декларацій за лютий 2011 року, автоматичне відшкодування ПДВ надано 37 платникам (із 19 регіонів України), причому в переважній більшості це представники малого та середнього бізнесу - 23 підприємства.

У податковій прогнозують, що за результатами обробки податкової звітності за березень кількість платників, які отримають право на автоматичне відшкодування ПДВ, буде рости і надалі.

«Варто говорити не про регіональну, а, швидше, про галузеву диференціацію платників. На сьогодні це, в основному, представники гірничо-металургійного комплексу, машинобудування, хімічної промисловості, сільського господарства, - тобто всіх провідних експортних галузей української економіки», - зазначив Олександр Клименко.

Загалом відшкодування ПДВ у цьому році збільшилося у 2,3 раза у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Нагадаємо, що автоматичне відшкодування ПДВ почалося в Україні з 1 березня 2011 року.

Як повідомляло раніше ZN.UA, український уряд пообіцяв МВФ до кінця 2011 року повернути в автоматичному режимі 70% ПДВ. Разом з тим, прем'єр-міністр України Микола Азаров раніше визнав неспроможність його уряду подолати тіньові схеми повернення ПДВ.

Водночас, як повідомив ZN.UA урядовий уповноважений з дерегуляції Михайло Бродський, із 2 тисяч підприємств, що звернулися за автоматичним відшкодуванням ПДВ, «автоматом» його отримають лише близько 1%, або ж всього 24 компанії.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі