Янукович обіцяє підписати закон про прапор Перемоги, як тільки він надійде йому на підпис

Поділитися
Президент України Віктор Янукович підпише закон про використання червоних прапорів під час святкових заходів до Дня Перемоги, як тільки документ надійде йому на підпис.

Про це голова держави повідомив на прес-конференції під час перебування в Українському державному медико-соціальному центрі ветеранів війни у ​​селі Циблі Київської області.

В.Янукович повідомив, що даний закон ще не надійшов до Адміністрації президента.
«Як тільки надійде, я його підпишу», - сказав президент. Він висловив переконання, що прапор, який гордо майорів над рейхстагом у 1945 році, є символом Перемоги. Також він підкреслив, що з цим прапором учасники Великої Вітчизняної війни йшли до Перемоги, тому, сказав В.Янукович, він має використовуватися на святі разом із державним прапором.

Нагадаємо, 21 квітня Верховна Рада Україна прийняла закон «Про внесення змін до Закону України «Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 рр.» (Про порядок офіційного використання копій прапора Перемоги).

Законом передбачено, що "Прапор Перемоги є символом перемоги радянського народу і його армії і флоту над фашистською Німеччиною в роки Великої Вітчизняної війни. Зовнішній вигляд копій Прапора Перемоги має відповідати вигляду штурмового прапора 150-го ордену Кутузова II ступеня Ідріцької стрілецької дивізії".

Будуть використовуватися копії прапора Перемоги біля Вічного вогню, могил Невідомого солдата і матроса Невідомого.

Окрім того, передбачається, що він буде використовуватися під час урочистих заходів, присвячених Дню Перемоги, які проводяться органами державної влади, органами місцевого самоврядування, організаціями, громадськими об'єднаннями, покладанням вінків до Могили Невідомого Солдата в місті Києві та інших пам'ятників Великої Вітчизняної війни 1941 - 1945 рр.. на День Перемоги та інші дні, пов'язані з подіями Великої Вітчизняної війни 1941-1945 рр., - дні визволення і дні оборони населених пунктів від німецько-фашистських загарбників.

Окрім того, передбачено офіційне підняття на День Перемоги копій прапора Перемоги на будинках (щоглах, флагштоках) поряд з Державним прапором України.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі