Євросоюз може повернутися до обговорення санкцій проти Білорусі

Поділитися
© ZN.UA
Євросоюз може повернутися до обговорення економічних санкцій до Білорусі. Про це в четвер, 5 травня, заявив глава відомства федерального канцлера Німеччини, федеральний міністр з особливих доручень Рональд Пофалла.

"Ми уважно стежимо за всіма подіями в Білорусі. Після завершення судових процесів ми зробимо нову оцінку і вжиємо відповідні заходи", - сказав Р. Пофалла.

Він підкреслив, що вибух у метро білоруська влада використовує для посилення репресій щодо політичних опонентів і громадянського суспільства.

За словами дипломата, "цинічно думати", що перекваліфікація звинувачення ряду фігурантів кримінальної справи може призвести до більш ліберальної позиції Євросоюзу щодо Білорусі. "І ті, й інші звинувачення є для нас протиправними і неприпустимими", - додав він.

При цьому представник Євросоюзу зазначив, що "потрібно бути дуже обережними, щоб жертвами цих економічних санкцій не стали звичайні громадяни. Санкції повинні чинити тиск саме на політичний режим, але люди від їх наслідків страждати не повинні. Це складно, тому це питання доведеться ретельно продумати ".

Крім того, за його словами, Євросоюз уважно стежить за ситуацією навколо газет "Народна воля" і "Наша Ніва". Р. Пофалла зазначив, що закриття зазначених видань ЄС вважає так само неприйнятним, як розгін мирних демонстрантів: "Незалежна преса є частиною вільного демократичного суспільства. Потрібно змусити режим тиском ззовні дати журналістам можливість працювати".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі