Археологи знайшли ще 20 км Великої китайської стіни

Поділитися
Китайські археологи знайшли занедбані руїни Великої стіни. Приблизно 20-кілометрову ділянку було виявлено в північно-східній провінції Ляонін, в гірських районах повіту Суйчжун.

У цьому регіоні стіна перебудовувалася за часів династії Мін (1368 - 1644), проте в даний час вона практично повністю знаходиться в руїнах. Фрагменти стіни були розібрані або зруйнувалися за довгі століття.

Дійшло до того, що місцеві жителі забули про те, що тут раніше проходила Велика стіна, і стали використовувати каміння і цеглу при будівництві власних будинків, повідомили археологи.
Будівництво Великої китайської стіни було розпочато в III столітті до нашої ери. Протягом наступних століть вона багаторазово добудовувалася і перебудовувалася аж до царствування манчжурской династії Цин (1644 - 1911), при якій за стіною перестали стежити і споруда стала руйнуватися.
Масштабну реставрацію почали тільки в останній третині XX століття.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі