Адміністрація президента почала відбір до "кадрового резерву"

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© ZN.UA
Адміністрація президента нарешті запустила пілотний проект відбору кандидатів до давно анонсованого Президентського кадрового резерву (ПКР) під назвою «Нова еліта нації».

Адміністрація президента нарешті запустила пілотний проект відбору кандидатів до давно анонсованого Президентського кадрового резерву (ПКР) під назвою «Нова еліта нації».


Зокрема, кілька днів тому почав роботу його офіційний веб-сайт (www.presidentcr.gov.ua).

Як наголошується в описі ПКР, за задумом авторів програми, нові якісні кадри повинні "пристрасно бажати кидати виклики традиційному мисленню", зокрема, вони повинні мислити "як лідери, а не як виконавці чужих вказівок або розпоряджень". І саме ці якості, на думку творців «кадрового резерву», саме і допоможуть президентові Віктору Януковичу «успішно впроваджувати програму його реформ».

Запущена «пілотна» версія передбачає відбір 50 осіб для подальшого їх навчання у Гарвардському університеті.

Серед вимог до кандидатів до ПКР значиться вища освіта, більше шести років повного робочого стажу, високі комунікаційні навички, досвід командної роботи, бажання працювати у проектах державного сектору України і високі аналітичні здібності.

Зарахованими до ПКР можуть бути тільки держслужбовці, які успішно пройдуть відповідний відбір, а визначення місця їх працевлаштування буде залежати від сфери знань, досвіду та особистих уподобань кандидата. Надалі вони можуть бути працевлаштовані у координаційному центрі реформ при АП, на посади у Національних проектах, в Агентство з управління держвласністю, а також, можливо, до КМУ та різних міністерств, або як радники в АП.

Нагадаємо, що створення Президентського кадрового резерву є одним з етапів реформи державної служби.

Як писало ZN.UA, на думку експертів, адмінреформу важко назвати справжньою реформою (нагадаємо, що в її рамках 17 березня у парламенті вже прийнято зміни до закону про Кабмін і закон про центральні органи виконавчої влади. Ще один законопроект - про державних регуляторів і монополії - до Ради поки не внесено, а закон про держслужбу депутати поки «уважно довивчають»).

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі