Мінськ може заборонити опозиціонерам їздити за кордон

Поділитися
© aptekasemeynaya.com
У разі введення Євросоюзом економічних санкцій щодо Білорусі, влада країни може заборонити виїзд за кордон близько 200 опозиціонерам. Про це заявило джерело в адміністрації президента Білорусі Олександра Лукашенка.

«Білорусь досить спокійно сприймає подібні заяви про санкції, ми працюємо над низкою заходів у відповідь. У комплексному плані можливих відповідних заходів передбачено і заборону на виїзд за кордон низки діячів білоруської опозиції, які найбільш активно закликали і продовжують закликати владу Євросоюзу до введення економічних санкцій проти білоруського народу», - зазначив він.

За його словами, попередній список вже включає понад 200 осіб. Цим особам буде заборонено виїзд із країни, у тому числі - і через територію Росії.

Він не виключив, що «буде запропоновано залишити межі країни деяким послам держав ЄС у Білорусі, які, замість розвитку взаємоввічливих і дружніх відносин з країною перебування, послідовно нав'язували урядам своїх держав проведення антибілоруського курсу».

Нагадаємо, після подій 19 грудня ЄС ввів низку санкцій проти офіційного Мінська. Брюссель, зокрема, вимагає звільнення політичних ув'язнених і покарання винних у застосуванні сили проти мирних демонстрантів.

Раніше у рамках справи про масові заворушення у Мінську було засуджено близько 20 учасників акції протесту. Правозахисники відзначають, що всі процеси проходять за однаковим сценарієм. Партійні активісти, як правило, отримують 4 роки в'язниці, безпартійні - на рік менше.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі