Податкова навчилася розрізняти "конверти" і реальний бізнес

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
У ДПСУ обіцяють, що малий і середній бізнес не буде страждати від запровадження чергового інструменту детінізації економіки - скоорієнтованої системи моніторингу платників.

Про це в рамках інтернет-конференції розповів заступник голови Державної податкової служби (ДПС) України Олександр Клименко.

"Дійсно, під час тестування спеціалізованого софту виявилося, що малий і середній бізнес має статистичні критерії, дещо подібні до тих, за якими ми відносимо підприємства до групи ризику - маленька кількість працюючих, низька вартість основних фондів, невеликий статутний фонд тощо. З часом ми знайшли додаткові параметри, які у "конвертів" і реально працюючих підприємств відрізняються", - зазначив О.Клименко.

За його словами, для малих підприємців, які працюють у правовому полі, приводів для занепокоєння немає.

"Ми розробили метод "нечітких множин", завдяки якому майже зі стовідсотковою точністю можемо відрізнити реально працюючий суб'єкт господарювання від "транзиту" або "податкової ями". Кількість помилок при визначенні платника близька до нуля", - сказав він.

Нагадаємо, згідно з даними звіту аналітиків СБУ, текст якого є у розпорядженні ZN.UA, у минулому році близько 60 млрд грн вийшло в тіньовий обіг через «конвертаційні центри». При цьому послуги таких "конвертів" подорожчали за минулий рік у 2-3 рази - до 15% від обсягу переведення в готівку.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі