ДКЦБФР: Фондовий ринок України чекає на активний притік іноземного капіталу

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Фондовий ринок України готовий до активного притоку іноземного капіталу, хоча нині існує певний дефіцит інструментів для роботи на ньому.

Таку думку озвучив голова Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку (ДКЦБФР) Дмитро Тевелєв на засіданні Фінансового прес-клубу на тему «Друга хвиля світової фінансової кризи: чи готова Україна до неї?», яке провела «Ліга фінансового розвитку» за підтримки проекту USAID «Розвиток фінансового сектору» FINREP та тижневика «Дзеркала тижня. Україна».

Д.Тевелєв переконаний, що розвиток фондового ринку стримується проблемами у валютному законодавстві, перешкодами в допуску іноземних цінних паперів на український ринок (зокрема, тих, емітенти яких розміщені в Україні), ризиками, пов’язаними з ІСІ тощо.
Великі перспективи для активізації ринку глава ДКЦПФР вбачає в проведенні міні-IPO, що може допомогти створити категорію реально ринкових акціонерних товариств в Україні.
«Обсяг торгівлі на фондовому ринку перевищив вже 1,5 трлн. грн. Ця цифра вища ВВП України. Обсяг біржових торгів вперше в 2010 році перевищив 10% від загального обсягу угод, які укладаються на фондовому ринку. За останні 15 років він жодного разу не перевищував 5,5%», - проінформував керівник ДКЦПФР.
За словами Д.Тевелєва, сьогодні змінюється ставлення до інструментів фондового ринку, зокрема, більш активно використовуються деривативи.
«Цю річ поки що боятися в Україні не потрібно – вона в "дитячому" стані. Регулювати цей ринок потрібно. Ми зараз підготували проект закону про похідні деривативи. Документ повинен багато чого розставити на свої місця і створити систему управління ризиками, які в цій системі, безумовно, є», - зауважив чиновник.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі