Тимошенко закликала Луценка подумати про рідних і припинити голодування

Поділитися
Партія «Батьківщина» та її лідер Юлія Тимошенко закликають Юрія Луценка припинити голодування, йдеться в заяві партії.

«Надзвичайно важливо, щоб ти, Юра, розумів: ницість і аморальність влади не варті людського життя. Особливо твого - нашого друга, колеги, політичного лідера всеукраїнського масштабу. Подумай і про своїх рідних», - звернулася Юлія Тимошенко до Юрія Луценка.

При цьому вона зазначила, що як ніхто інший розуміє причини, що змусили Ю.Луценка вдатися до радикальних дій - оголосити голодування на знак протесту проти "тотального беззаконня і огульних політичних репресій".

Ю.Луценко голодує вже 26-ту добу, наголошується в заяві; стан його здоров'я викликає серйозне занепокоєння.

Партія «Батьківщина» також закликала владу припинити безпідставне кримінальне переслідування Юрія Луценка і закрити політично мотивовану справу.

Нагадаємо, Ю.Луценко оголосив про початок голодування після рішення Апеляційного суду м. Києва про продовження його арешту до 26 травня 2011 року.

З 1 по 4 травня, згідно із заявою Генпрокуратури, Ю.Луценко «добровільно вживав харчову калорійну суміш».

За інформацією відомства він щодня оглядався лікарями, стан його здоров'я був задовільним. Раніше повідомлялося, що Луценку призначили медичне обстеження у стаціонарі. Адвокати просили генерального прокурора Віктора Пшонку негайно звільнити Юрія Луценка з-під варти.

10 травня Ю.Луценку стало гірше, його було доставлено до Київської міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги (ЛШМД) - цивільний медичний заклад на вул.Братиславській.

Під час голодування у Ю.Луценка загострився хронічний панкреатит, також лікарі виявили цукровий діабет другого типу (без залежності від інсуліну). За словами дружини, обличчя Ю.Луценка вкрито висипом - імовірно, результат інтоксикації організму.

Про необхідність медичного обстеження Ю.Луценка у кваліфікованих лікарів його дружина заявляла ще під час судового засідання 21 квітня, до початку голодування.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі