ГПУ направила справу проти Луценка до суду

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Генеральна прокуратура України направила кримінальну справу проти колишнього міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка з обвинувальним висновком до Печерського районного суду для розгляду по суті.

Про це йдеться в заяві прес-служби ГПУ.

Також, сьогодні прокурор м.Києва Анатолій Мельник відвідав Ю.Луценка у лікарні.

За даними прокурора, скарг на лікарів та умови утримання не надійшло.

Нагадаємо, народний депутат фракції «БЮТ-Батьківщина» Сергій Власенко звернувся до Генеральної прокуратури України з проханням змінити запобіжний захід екс-міністру внутрішніх справ Юрію Луценку у зв'язку з його станом здоров'я.

17 травня І.Луценко заявила, що лікарі категорично просять її вмовити чоловіка припинити голодування, інакше вони не зможуть врятувати його.

Під час голодування у Ю.Луценка загострився хронічний панкреатит, також лікарі виявили цукровий діабет другого типу (без залежності від інсуліну). За словами дружини, обличчя Ю.Луценка вкрито висипом - імовірно, результат інтоксикації організму.

10 травня Ю.Луценку стало гірше, його було доставлено до Київської міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги (ЛШМД) - цивільний медичний заклад на вул.Братиславській.

11 травня дружина екс-міністра внутрішніх справ Ю.Луценка Ірина звернулася до генпрокурора Віктора Пшонки із заявою, в якій просила негайно дозволити їй бачитися з чоловіком під час проходження ним лікування.

Пізніше стало відомо, що слідчий Генеральної прокуратури Сергій Войченко відмовив Ірині Луценко у зустрічі з чоловіком.

З 1 травня 2011 року Ю.Луценко «добровільно вживав харчову калорійну суміш».

За інформацією відомства він щодня оглядався лікарями, стан його здоров'я був задовільним. Раніше повідомлялося, що Луценку призначили медичне обстеження у стаціонарі.

Адвокати просили генерального прокурора Віктора Пшонку негайно звільнити Юрія Луценка з-під варти.

Ю.Луценко оголосив про початок голодування після рішення Апеляційного суду м. Києва про продовження його арешту до 26 травня 2011 року.

Про необхідність медичного обстеження Ю.Луценка у кваліфікованих лікарів його дружина заявляла ще під час судового засідання 21 квітня, до початку голодування.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі