НУНС вимагає звільнення Луценка у Януковича

Поділитися
© jerusalemshots.com
«Очевидно, що має бути прийнято перш за все політичне рішення. Ми звертаємося до керівництва держави - ​​невідкладно звільнити Юрія Луценка з-під варти і до Генеральної прокуратури - прийняти процесуальне рішення про зміну для нього запобіжного заходу», - йдеться в заяві Політради фракції НУНС.

Заяву поширила прес-служба фракції.

«Демонстративне утримання Юрія Луценка за
ґратами вже давно перетворилося на публічне катування людини, чию вину не доведено судом. Це перейшло всі мислимі і немислимі межі. У той час, коли багатомільярдні зловживання влади та побиття власних громадян залишаються безкарними, влада також знищує імідж нашої держави у світі. Україна зараз головує в Раді Європи, але замість зразка дотримання прав людини стала жахливим прикладом політичного геноциду», - вважають у НУНС.

Політрада фракції НУНС також приєднується до закликів багатьох авторитетних громадських діячів, які просять Ю.Луценка припинити голодування, що стало прямою загрозою для його життя. «Влада людське життя не цінує. Але ми вважаємо, що Юрій Віталійович зараз як ніколи потрібен країні, потрібен своїм близьким, потрібний тим людям, які не втратили надію на краще майбутнє для України».

Нагадаємо, партія «Батьківщина» та її лідер Юлія Тимошенко сьогодні закликали Юрія Луценка припинити голодування, йдеться в заяві партії.

Раніше з таким же проханням звернувся до Ю.Луценка колишній глава Української греко-католицької церкви блаженний Любомир (Гузар).

Народний депутат фракції «БЮТ-Батьківщина» Сергій Власенко звернувся до Генеральної прокуратури України з проханням змінити запобіжний захід екс-міністру внутрішніх справ Юрію Луценку у зв'язку з його станом здоров'я.

17 травня І.Луценко заявила, що лікарі категорично просять її вмовити чоловіка припинити голодування, інакше вони не зможуть врятувати його.

Під час голодування у Ю.Луценка загострився хронічний панкреатит, також лікарі виявили цукровий діабет другого типу (без залежності від інсуліну). За словами дружини, обличчя Ю.Луценка вкрито висипом - імовірно, результат інтоксикації організму.

Сьогодні ж Генеральна прокуратура України направила кримінальну справу проти колишнього міністра внутрішніх справ України Ю.Луценка з обвинувальним висновком до Печерського районного суду для розгляду по суті.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі