Названо наступника бін Ладена на посаді лідера "Аль-Каїди"

Поділитися
Після ліквідації Усами бін Ладена оперативне і військове керівництво діяльністю терористичної організації "Аль-Каїда" перейшло до вихідця з Єгипту Саїфа аль-Аделя.

Такі відомості містяться в доповіді, підготовленій колишнім прихильником У.бін Ладена Номані Бенотманом, який тепер співпрацює з американськими спецслужбами. Н. Бенотман, у свою чергу, посилається на власні близькі до "Аль-Каїді" джерела.

Не виключено, що в майбутньому С.аль-Адель передасть керівництво угрупованням Айману аль-Завахірі, який вважався другою особою в "Аль-Каїді". Раніше передбачалося, що А.аль-Завахірі стане повноцінним наступником У.бін Ладена.

Н. Бенотман стверджує, що тимчасове рішення передати оперативне керівництво С.аль-Аделю пов'язане з нетерплячістю прихильників організації, які турбувалися за її майбутнє.

С.аль-Адель входить до списку найбільш розшукуваних терористів за версією ФБР. Відомо, що він пов'язаний з організацією "Єгипетський ісламський джихад".

С.аль-Аделя підозрюють у причетності до підриву американських посольств у Кенії і Танзанії в 1998 році. За відомості, які допоможуть у його затриманні, запропоновано винагороду в п'ять мільйонів доларів.

Як повідомлялося, У.бін Ладен був ліквідований американськими військовослужбовцями на початку травня на віллі в Пакистані. Найпевніше, він жив у цьому будинку протягом кількох років.

Вийти на У.бін Ладена вдалося завдяки свідченням ув'язнених Гуантанамо, а також стеженню за ймовірними кур'єрами лідера терористичної організації.

На місці операції були виявлені плани нових терактів "Аль-Каїди", їх вивчають американські фахівці.

Радикальні ісламісти пообіцяли помститися за знищення свого лідера.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі