Світовий банк виділив Україні 200 млн дол на енергозбереження

Поділитися
Рада директорів Світового банку (СБ) схвалила надання Україні кредиту на суму 200 млн дол на фінансування проекту з енергетичної ефективності. У ролі позичальника виступив державний "Укрексімбанк".

Згідно з повідомленням Світового банку, програмою передбачено інвестування в програми з енергозбереження у промислових компаніях, муніципалітетах та муніципальної власності, а також у енергосервісних компаніях.

"Проект буде сприяти досягненню України своїх амбітних цілей щодо зниження енергоємності на 20% до 2015 року і на 50% до 2030-го. Це також буде сприяти зниженню залежності України від імпорту газу, отже, зниженню ризиків у сфері енергетичної безпеки, а також знизить витрати енергії", - йдеться у повідомленні.

За словами директора Світового банку в Україні, Білорусі та Молдові Мартіна Райзера, «потенціал для підвищення енергоефективності в України величезний. Якщо країна поставить мету досягти зниження енергоємності на рівні Польщі, то це може знизити енергоспоживання приблизно на третину. У свою чергу, це може призвести до скорочення споживання природного газу як мінімум на 30%».

Передбачається, що реалізація проекту дозволить скоротити викиди СО2 на 1 млн тонн на рік.

Інвестиції у підвищення енергетичної ефективності буде направлено на фінансування шести суб-проектів: 1) модернізація неефективного і застарілого устаткування; 2) встановлення промислового обладнання високої енергетичної ефективності; 3) використання газових і теплових відходів від промислових процесів; 4) покращення виробничих систем; 5) зниження втрат енергії в комунальному секторі; 6) зниження втрат енергії у будівлях.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі