Нового главу МВФ оберуть до 30 червня

Поділитися
Новий директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду буде обраний до 30-го червня. Про це оголосили в раді директорів організації.

Вже з понеділка Виконавча рада МВФ у Вашингтоні почне розглядати кандидатури; до десятого червня кандидатів повинно залишитися троє, а до кінця місяця - на основі консенсусу - повинен бути обраний новий керівник.
Фаворитом перегонів експерти вважають міністра фінансів Франції Крістін Лагард: її називають єдиним кандидатом від усього Євросоюзу, а за неписаною традицією, саме європеєць очолює МВФ. Сама К. Лагард ситуацію не коментує.
Представники країн з економікою, що розвивається, вважають, однак, що в нинішніх умовах главою МВФ повинен стати їх представник, а проте про єдину кандидатуру домовитися не змогли. Колишній міністр економіки Туреччини Кемаль Дервіш, якого вважали фаворитом майже поряд з К. Лагард, сам відмовився від участі в перегонах.
Серед ймовірних кандидатів від країн «другого світу» - глава центробанку Мексики Августин Карстенс і південноафриканець Тревор Мануель, який у середині 2000-х був заступником голови МВФ.
Нагадаємо, що керуючий директор Міжнародного валютного фонду Домінік Стросс-Кан подав у відставку. На минулих вихідних він був заарештований у США за підозрою в сексуальних домаганнях до покоївки готелю в Нью-Йорку. У четвер, 19 травня, Д.Стросс-Кан був відпущений під заставу.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі