Банки звинувачують державу в тому, що не кредитують малий бізнес

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Нестабільне та непрозоре фіскальне середовище – голова причина пасивності ринку банківського кредитування малих та середніх підприємців.

Таку думку висловили учасники засідання Фінансового прес-клубу «Кредитування малого та середнього бізнесу», яке відбулося за ініціативи ГО «Ліга фінансового розвитку» та за підтримки компанії OPEN Knowledge, Київської торгівельно-промислової палати й тижневика «Дзеркало тижня. Україна».

Як зазначив голова правління банку «Фінанси та кредит» Володимир Хливнюк, малий та середній бізнес зараз надає банкам дуже мало кредитних заявок. На думку банкіра, це зумовлено відсутністю у підприємців чітких планів щодо розвитку власної справи, що в свою чергу стало наслідком невизначеності на найближчу перспективу після прийняття Податкового кодексу.
За словами заступника директора департаменту корпоративного бізнесу «Ерсте Банку» Андрія Толочка, якщо підприємство не впевнене або не може чітко спрогнозувати свої дії на найближчий рік, три, п'ять років, відповідно воно не може прийняти твердого та чіткого рішення щодо інвестиційних проектів.
Тому, на думку директора головного управління корпоративного бізнесу «Правекс-Банку» Віктора Гладкого, створення сприятливого інвестиційного клімату, комфортної правової, дозвільної системи, належного податкового регулювання є більш важливим завданням для стимулювання розвитку МСБ, його кредитування, аніж пряма фінансова підтримка з боку держави.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі